Chèvre chaud med grillade endiver

20 m
4
Chèvre chaud med grillade endiver
Foto: TV4
Från Mitt kök

Utsökt vegetarisk förrätt med varm getost, rödlöksmarmelad, grillade endiver och knapriga valnötter.

26 mars 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 150 g getost, skivas i 3 cm skivor
  • 4 huvuden endivesallad
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 75 g valnötter, krossade
  • 1 päron
  • 60 g rödlöksmarmelad
  • 1 msk olivolja

Dressing

  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök, fint hackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en syltburk och skaka tills den är välblandad.
  2. Rosta brödet i ugnen, ca 175 grader, i några minuter tills det har fått fin färg.
  3. Toppa varje toast med lite rödlöksmarmelad och ost. Kör på ugnens grillfunktion i ca 5 minuter, eller tills de fått en fin gyllene färg.
  4. Skiva endive på mitten, ringla över lite olivolja och krydda med havssalt och svartpeppar.
  5. Stek endiverna i en varm grillpanna på hög värme tills de har fått fin färg.
  6. Skiva päronet i tunna skivor. Fördela på tallrikar. Fortsätt med endiverna, toast och avsluta med krossade valnötter och dressingen.
  7. Servera medan den fortfarande var varm.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept