S’mores brownie med marshmallows

9 bitar
S’mores
Foto: TV4
Från Mitt kök

Brownies med smältande marshmallows på toppen. Christina Gyllners version av det amerikanska godiset s'mores.

Om du inte vill ha den mastiga kakan kan du halvera browniereceptet. Men det jag vill åt är den höga kakan. Estetiskt tycker jag att det är finare. Mycket choklad till folket! Men den smakar precis lika gott om den är tunnare. /Christina

20 februari 2013
Visa mer
9 bitar

Du behöver

Kexbotten

  • 180 g (12 st) digestivekex
  • 100 g smält smör
  • 2 msk strösocker
  • En nypa salt

Brownie

  • 220 g smör
  • 340 g mörk kvalitetschoklad
  • 3 dl ljust muscovadosocker, hårt packat
  • 4 st stora ägg
  • 0,25 tsk äkta vaniljpulver
  • 1,25 dl siktat vetemjöl
  • 0,25 tsk salt

Topping

  • 150 g minimarshmallows

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en 20×20 cm panna med bakplåtspapper. Låt pappret hänga över kanten, så att du använder dessa som handtag när du lyfter ut kakan ur formen.
  2. Mixa kexen i matberedare och tillsätt smör, socker och en nypa salt.
  3. Tryck ut smulorna i formen och grädda i ca 15 minuter.
  4. Brownie
    Smält chokladen och smöret över vattenbad. Låt svalna.
  5. Vispa ägg och socker vitt och poröst, ca 5 minuter. Tillsätt vanilj.
  6. Vänd ner den avsvalnade chokladblandningen med en slickepott, avsluta med mjölet och saltet.
  7. Häll smeten i formen och grädda i ca 25-30 minuter beroende på vad du har för ugn. Du vill fortfarande ha den lite kladdig i mitten.
  8. Sätt ugnen på grill. Häll på ett tjockt lager med marshmallows och strössla över några extra digestivekex om du vill. Sätt tillbaka kakan i ugnen. Håll koll. Du vill bara få lite färg på marshmallowsen.
  9. Dela din brownie i nio generösa bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept