Päronkaka med kardemumma

Spela video Päronkaka med kardemumma
Foto: TV4

Saftig päronkaka med god smak av kardemumma. Lätt att baka, servera ljummen med en klick vaniljglass.

Använd gärna ett saftigt men fast päron, som Kaiser eller Conference.

8 maj 2013

Du behöver

  • 2 medelstora mogna päron
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • vaniljglass till servering

Kaksmet

  • 3 stora ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk stött kardemumma
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en 24 cm springform.
  2. Kärna ur päronen och skär 1-2 cm bitar. Lägg i en påse med 1 msk strösocker och vaniljsocker - skaka runt påsen. Lägg åt sidan medan du gör smeten.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och poröst.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
  5. Bred ut den tjocka smeten i formen. Tryck nu ner päronen i smeten. Fördela små klickar av smör på toppen.
  6. Grädda i ca 45-50 min tills päronen är mjuka och kakan blivit gyllene. Täck med folie om kakan blir för mörk. Servera päronkakan ljummen med vaniljglass!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept