Matvetesallad

Matvetesallad
Foto: TV4

Du behöver

  • 6 dl dinkelvete eller matvete
  • 1 knippe rädisor
  • 4 st morötter
  • 1 st gurka
  • 2 st Knipplök
  • 1 ask cocktailtomater
  • 200 g fetaost, svensk
  • 200 g rökt fläsk
  • 1 dl färska örter
  • 1 msk torkade blandade örter
  • 2 msk vinäger
  • 4 msk rapsolja, kallpressad

Gör så här

  1. Koka dinkelvete till mjuka i osaltat vatten.
  2. Dela rädisor, gurka och tomater.
  3. Skiva morötter tunt på snedden
  4. Strimla löken.
  5. Tärna ost och fläsk.
  6. Stek fläsket i panna på medelvärme.
  7. Blanda torkade örter, vinäger och olja.
  8. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Blanda alltsammans och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept