Matvetesallad

Matvetesallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Matvete gör din sallad fylligare och mättar. Dessutom är det väldigt gott. Servera med svensk fetaost och grönsaker.

Se fler recept ur

Mitt Kök Sverigeresan


12 juli 2011
Visa mer

Du behöver

  • 6 dl dinkelvete eller matvete
  • 1 knippe rädisor
  • 4 st morötter
  • 1 st gurka
  • 2 st Knipplök
  • 1 ask cocktailtomater
  • 200 g fetaost, svensk
  • 200 g rökt fläsk
  • 1 dl färska örter
  • 1 msk torkade blandade örter
  • 2 msk vinäger
  • 4 msk rapsolja, kallpressad

Gör så här

  1. Koka dinkelvete till mjuka i osaltat vatten.
  2. Dela rädisor, gurka och tomater.
  3. Skiva morötter tunt på snedden
  4. Strimla löken.
  5. Tärna ost och fläsk.
  6. Stek fläsket i panna på medelvärme.
  7. Blanda torkade örter, vinäger och olja.
  8. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Blanda alltsammans och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept