Meloncocktail

Meloncocktail
Foto: David Loftus

Föreställ dig en lång och trevlig lunch på terrassen en varm sommardag. Och en läskande meloncocktail som avslut. Inga konstigheter, bara söta, mogna bär och frukter, frisk mynta och en slurk av den provensalska stoltheten Beaumes de Venise. Det senare tycker jag även du ska servera i glasen till. /Danyel
Receptet kommer från Mina smaker från Provence.

Läs mer om

Mina smaker från Provence


2 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st honungs- eller nätmeloner, små
  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 l hallon
  • 2 st apelsiner, fileade
  • 1 dl Muscat de Beaumes de Venise (eller annat sött vin)
  • 1 kvist mynta, plockad

Gör så här

  1. Dela melonerna mitt itu.
  2. Gröp ur skalen, lägg dem åt sidan.
  3. Kärna ur melonen och skär köttet i bitar.
  4. Lägg melonbitarna i en bunke, häll vinet över.
  5. Tillsätt jordgubbar, hallon och apelsin.
  6. Blanda försiktigt.
  7. Fördela frukt- och bärsalladen i melonskalen.
  8. Garnera med myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept