Smördegsinbakat äpple

40 min
4
Smördegsinbakat äpple
Foto: TV4

Smördegsinbakat äpple med smak av citrus och muscovado. Serveras med vaniljglass, den perfekta avrundningen på middagen.

Dryck som passar
Muscat de Rivesaltes,Muscate. Producenten heter Domaine de Gardiere.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 september 2010
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 2 medelstora äpplen, typ pink lady
  • 25g mandelmassa
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1tsk vaniljsocker
  • 2tsk kanel
  • Saft och rivet skal från en halv citron
  • 2 smördegsplattor
  • 50g mandel, alternativs hasselnötter

Gör så här

  1. Skala äpplena, dela dem på hälften och skär bort kärnhuset.
  2. Kavla ut en smördegsplatta, dela den på hälften och placera en äppelhalva på varje.
  3. Lägg en msk av mandelmassröran under varje äpple och vik degen runt äpplet.
  4. Placera på bakplåtsklädd plåt och grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept