Harr Jukkasjärvi

4

Du behöver

  • 1 kilo harr
  • soya
  • wasabi

Gör så här

  1. Ta en kilos harr eller flera mindre. Filea och rensa extremt petnoga.
  2. Skär det helt rena fiskköttet i tunna strimlor.
  3. Blanda soya och wasabi till önskad styrka.Se till att det är lite
  4. Krut i mixen. Det ska i princip komma rök ur näsan om man blandar
  5. Med lite känsla.
  6. Harr, röding och öring är fantastiska fiskar att njuta på det här viset och ute i det fria är det som bäst.
  7. OBS: Se till att hålla extremt god hygien i form av ren kniv
  8. Och väl rengjorda ytor under rensning. Var petig!
  9. Låt aldrig en fisk som skall ätas rå ligga framme. Helst ska man filea och rensa omgående efter fångst och avnjuta ögonaböj.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept