Lovefood

Lovefood
Foto: TV4

Ekologisk vaniljglass och krukodlade björnbär och pepparmynta från den egna terrassen samt krossad brynt vit choklad! Funkar utmärkt till turkiskt kokkaffe …

11 september 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g 100 g vit choklad
  • 0,5 l (ekologisk) vaniljglass
  • 0,25 l färska björnbär
  • myntablad (färska)
  • ananassalviablad, alt citronmelissblad (färska)

Gör så här

  1. Bryn chokladen på mellanhög värme i en teflonpanna tills den fått en ljus kolafärg.
  2. Samla ihop chokladen, låt svalna och frys sedan in i en plastpåse. Vid servering hackas chokladen upp i småbitar.
  3. Lägg upp en kula glass och några björnbär, strössla den hackade brynta chokladen över och garnera med toppskotten av myntan och ananassalvian.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept