Potatissallad med gremolata

Potatissallad med gremolata
Foto: Martin Skredsvik

Det här är egentligen ingen riktig gremolata, som traditionellt består av rivet citronskal blandat med hackad vitlök och persilja. Men vi kallar den så i alla fall eftersom det är därifrån inspirationen till den här smakrika potatissalladen kommer. /Ulrika & Anna

Gott till både kött och fisk!

30 maj 2011
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg små fina färskpotatisar
  • 2 st citroner
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • parmesanost

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt kallna.
  2. Tvätta citronerna och riv skalet på den finare delen av ett rivjärn.
  3. Finhacka vitlök och örter och blanda allt tillsammans med olivolja och ett par matskedar pressad citronsaft.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela potatisen och blanda med gremolatan.
  6. Hyvla över parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept