Nötkräm med grädde och jordgubbar

15 min + minst 3 h i kylskåp
4
Nötkräm med grädde och jordgubbar
Foto: tv4

Silversmyckad schweizernötkräm med grädde och jordgubbar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

8048 Kopke Fine Ruby Port 375ml, Douro, Portugal
Ett sött, smakrikt och fruktigt portvin. Sötman i vinet möter sötman från nötkrämen samt fetman från grädden.

16 oktober 2013
Visa mer
15 min + minst 3 h i kylskåp
4

Du behöver

Schweizernötkräm

  • 400 g schweizernötchoklad, bruten i bitar
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde

Topping

  • 1 dl vispad grädde
  • 18 jordgubbar (ca 3 st per person)
  • silverströssel
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Schweizernötkräm
    Vispa ihop äggulorna i en bunke.
  2. Koka upp grädden och häll den över äggulorna under ständig vispning. Rör ner den brutna chokladen i grädden och rör noga tills chokladkrämen är alldeles blank. Hinner den svalna för mycket kan man värma den försiktigt igen.
  3. Slå upp krämen i dessertglas och låt stelna i kylen minst 3 timmar.
  4. Vid servering
    Toppa chokladkrämen med en klick grädde och jordgubbar.
  5. Sprinkla över lite silverströssel och dekorera eventuellt med citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept