Mexikanskt kryddade färsbiffar med gul couscous

Mexikanskt kryddade färsbiffar med gul couscous
Foto: TV4

Krydda köttfärsbiffarna mexikanskt och sätt färg på couscousen med gurkmeja. Servera en tomatsås till om du vill.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Biffar

  • 400 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 gul lök
  • 2 tsk mexikansk kryddblandning
  • salt och malen vitpeppar
  • smör, till stekning

Couscous

  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 350 g couscous
  • 2 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja

Gör så här

  1. Biffar
    Låt ströbrödet svälla i mjölken i minst 10 minuter.
  2. Riv löken.
  3. Arbeta in salt och peppar i färsen och blanda ner ströbrödsblandningen och lök. Krydda med mexikanska kryddor.
  4. Forma färsen till 8 jämna biffar och stek dem i smör.
  5. Couscous Koka upp grönsaksbuljongen och krydda med gurkmeja. Häll buljongen över couscousgrynen och låt det stå under lock att svälla i 5 minuter. Ta bort locket och blanda ner smör och fluffa upp med en gaffel.
  6. Servera biffarna med couscous, grönsaker och eventuellt en god tomatsås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept