Mexikanskt kryddade färsbiffar med gul couscous

Mexikanskt kryddade färsbiffar med gul couscous
Foto: TV4

Krydda köttfärsbiffarna mexikanskt och sätt färg på couscousen med gurkmeja. Servera en tomatsås till om du vill.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Biffar

  • 400 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 gul lök
  • 2 tsk mexikansk kryddblandning
  • salt och malen vitpeppar
  • smör, till stekning

Couscous

  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 350 g couscous
  • 2 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja

Gör så här

  1. Biffar
    Låt ströbrödet svälla i mjölken i minst 10 minuter.
  2. Riv löken.
  3. Arbeta in salt och peppar i färsen och blanda ner ströbrödsblandningen och lök. Krydda med mexikanska kryddor.
  4. Forma färsen till 8 jämna biffar och stek dem i smör.
  5. Couscous Koka upp grönsaksbuljongen och krydda med gurkmeja. Häll buljongen över couscousgrynen och låt det stå under lock att svälla i 5 minuter. Ta bort locket och blanda ner smör och fluffa upp med en gaffel.
  6. Servera biffarna med couscous, grönsaker och eventuellt en god tomatsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept