Mexikansk chili con carne

Frebaco Mexikansk chili con carne med kornris
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mexikansk chili con carne

15 ingredienser

30 min

En smakrik och lättlagad chili con carne. Perfekt att göra om du har tacokrydda över i skåpen!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 2 förp taco kryddmix
  • 2 dl vatten
  • 1 burk vita bönor i tomatsås, à 415 g
  • mer spiskummin & chiliflakes
  • 1 burk kidneybönor, à 380 g
  • 2 burkar majs, à 140 g

Till servering

  • 4 port ris
  • picklad rödlök
  • korianderblad
  • nachochips

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Strimla paprika och röd chili. Stek i en stor kastrull eller gryta tillsammans med lite olja. Tillsätt tomatpurén och nötfärsen när löken är genomskinlig.
  2. Tillsätt tacokrydda och låt steka någon minut. Slå sedan på vatten och vita bönor i tomatsås. Låt koka ihop ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev mer spiskummin och chiliflakes om det behövs. Låt puttra ett tag till – ju längre grytan får puttra desto godare blir den!
  3. Koka kornriset enligt instruktionerna på förpackningen.
  4. Skölj kidneybönor och majs. Rör ner i grytan strax innan servering.
  5. Servera chili con carne ris, picklade lök, koriander och nachochips!