Mexican rice bowl

koket.se
Mexican rice bowl
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Mexican rice bowl

20 ingredienser

45 m

Kryddig risrätt med tomat, svarta bönor och majs. Serveras med riven ost, gräddfil, koriander och rostad lök.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 dl råris
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 klyftor vitlök, fint skivade
  • 1 röd chilifrukt
  • matolja, att steka i
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 plommontomater
  • 2 dl svarta bönor, kokta
  • 1 dl edamamebönor, tinade (eller sojabönor)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl majskorn
  • 4 dl vällagrad ost, riven
  • 1-2 dl gräddfil
  • 1 dl rostad lök
  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, koka i vatten smaksatt med gurkmeja.
  2. Hacka gul lök och vitlök, skiva chilin fint och stek tillsammans i matolja på medelhög värme någon minut och tillsätt de torkade kryddorna.
  3. Hacka tomaten i mindre bitar och tillsätt efter att kryddorna fått steka någon minut.
  4. Låt steka någon minut och fortsätt med krossade tomater, bönor och majs.
  5. Låt koka i ihop några minuter och under tiden; riv ost, skiva lime och plocka koriander.
  6. Servera med ris och tillbehören.