Melkers grillade kyckling

1 h 15 min
4
Melkers grillade kyckling
Foto: Jenny Grimsgård

En klassiker som aldrig går tiden.

10 juni 2010
1 h 15 min
4

Du behöver

  • 1 st färsk kyckling
  • 1 st citron, halverad
  • färska örter (t ex timjan, rosmarin och bladpersilja)
  • 1 tsk chilipulver, gärna Pimentón de la vera
  • 1 tsk salt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk Herbes de Provance (provensalsk kryddblanding)
  • svartpeppar
  • 1 msk smält smör
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fyll kycklingen med citronhalvorna och med de färska örterna.
  3. Blanda de torra kryddorna och vitlöken med det smälta smöret och olivoljan.
  4. Häll kryddblandingen ovanpå kycklingen.
  5. Stek kycklingen i ugn i 1 timme tills den är färdig.
  6. Servera gärna kycklingen med en god sallad och varför inte lite aioli.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept