I samarbete med Scan

Medelhavsgrillad kotlett med kall mynta- och melonsallad

30 m + 60 m
4
Scan Medelhavsgrillad kotlett med kall mynta & melonsallad
Foto: Angelica Söderberg
30 m + 60 m
4

Du behöver

  • 1 förp Scans kotlett, benfri

Medelhavsmarinad

  • 0,5 dl god olivolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk timjan, hackad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung

Melonsallad

  • 1 honungsmelon
  • 1 röd lök
  • 0,5 chili
  • 65 g rucola
  • 1 kruka mynta
  • olivolja
  • balsamico

Gör så här

  1. Skiva kotletten i tjocka skivor. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och marinera köttet i minst en timme.
  2. Skopa ur melonen eller skär den i kuber. Skala och skiva rödlöken. Finhacka chilin. Blanda ihop med rucolan och mynta. Ringla över olivolja och balsamico innan servering.
  3. Torka av köttet från marinaden så det inte droppar. Grilla kotletterna på hög värme så de får en fin färg och yta. Dra sedan köttet åt sidan och grilla färdigt på lägre värme, ca 20 minuter. Servera tillsammans med salladen!
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept