Löjromsgravad strömming

8h 20 min
Löjromsgravad strömming
Foto: Ulrika Pousette

En härlig och lite lyxig gravad strömming toppad med löjrom. /Maud Onnermark
Receptet finns med i kokboken Lättlagad julmat och julgodis

Receptet är beräknat för 8-10 personer.

Här hittar du

Mauds strömmingsinläggning

.

Läs mer om

Lättlagad julmat och julgodis

.

15 december 2010
8h 20 min

Du behöver

  • 1/3 sats inlagd strömming
  • 3 dl turkisk yoghurt eller gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 50–100 g löjrom
  • 1,5 dl hackad gräslök
  • Nymald vitpeppar, efter smak
  • 2 krm salt
  • 1 st vitlöksklyfta, liten

Gör så här

  1. Blanda gräddfil, majonnäs och det mesta av löjrommen och gräslöken.
  2. Smaka av med salt, peppar och pressad vitlök.
  3. Blanda ner den väl avrunna strömmingen och låt stå kallt minst 8 timmar.
  4. Garnera med den sparade löjrommen och gräslöken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept