Idas Röding

Idas Röding
Foto: TV4
Från Fiskedrag

Rödingfilé stekt i smör som serveras i krämig sås med kantareller och till det varm potatis.

3 juli 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g rödingfilé
  • 6 dl gräddmjölk
  • 3 dl grädde + 3 dl mjölk ihopblandat
  • 50 g smör
  • 2 tsk dijonsenap
  • 150 g kräftstjärtar
  • 1 st näve kantareller
  • rejält med hackad dill
  • finhackad rödlök
  • Salt o peppar

Gör så här

  1. Stek rödingfileérna i en stekpanna ganska snabbt på en sida i smör.
  2. Plocka ur rödingen och lägg i kantareller.
  3. Rör ner gräddmjölken, låt tjockna lite.
  4. Ha sedan i dijonsenapen.
  5. I med fileérna igen med andra sidan ner. Låt småputtra i någon minut.
  6. Rikligt med dill, och lök som garnering.
  7. Salt och peppar efter smak.
  8. Servera med citronklyfta och potatis.
  9. Garnera med kräftstjärtar före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept