Matig croque monsieur

Matig croque monsieur
Foto: TV4

Skinka och ost är fyllningen i en klassisk croque monsieur. Här blir den extra matig och saftig snabbt doppad i en ägg- och mjölkblandning.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 skivor vitt bröd, ej för tjocka
  • 50 g herrgårdsost eller liknande
  • 2 msk grädde, tunn
  • 2 skivor skinka, kokt
  • 1 tsk senap
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • smör
  • tomat
  • sallad

Gör så här

  1. Dela brödskivorna i trekanter och skär bort kanten mycket snålt.
  2. Riv osten grovt. Blanda osten med grädde och bred på blandningen istället för smör på brödet.
  3. Lägg en skiva skinka på två av brödskivorna och bred på lite senap. Vänd över de andra två brödskivorna med osten nedåt. Fäst eventuellt med ett par tandpetare.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk i en djup tallrik. Värm upp stekpannan till medelvärme och lägg i en rejäl klick matfett.
  5. Vänd brödskivorna mycket hastigt i äggsmeten och stek dem sen vackert bruna på båda sidor. Låt dem inte bli för blöta, då går de lätt sönder. Servera genast med sallad och tomat.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept