Rostbiff med rosésallat och parmesanost

Rostbiff med rosésallat och parmesanost
Foto: Martin Skredsvik

Rostbiffen kan naturligtvis bytas ut mot något annat kött, till exempel kalkon, om man föredrar det. Färskrökt lax går också bra. Poängen är att man köper det färdigskivat så att det bara är att lägga upp. Varför inte använda de genvägar man kan? /Anna och Ulrika

Receptet är beräknat för 6-8 portioner.

Rostbiffen är hämtad ur boken

Mat i blomstertid

.

5 augusti 2010
Visa mer

Du behöver

  • 2 krukor romansallat
  • 20–25 skivor färdiggrillad rostbiff
  • 1 st rosésallatshuvud
  • 1,5 dl grovriven parmesanost
  • 2 msk rosépeppar

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 st citron, saften
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 nypa socker (ca 0.5 tsk)
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Placera romansallatsbladen på ett stort fat och ovanpå dem rostbiffsskivorna.
  2. Rör ihop dressingen.
  3. Strimla rosésallaten och blanda den med en del av dressingen.
  4. Lägg upp den på mitten av fatet och strö över ost och rosépeppar.
  5. Skvätt resten av dressingen på både kött och sallat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept