Köttfärssoppa med morot och potatis

ca 20 min
4
Köttfärssoppa
Foto: Joel Wåréus
ca 20 min
4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 msk flytande matfett
  • 1 tsk flytande matfett
  • 300 g köttfärs
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk fransk senap
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 8-10 dl vatten
  • 4-5 st potatisar
  • 4-5 st morötter
  • 1 dl finskuren persilja, gärna bladpersilja

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i 1/2 msk matfett i en rejäl gryta.
  2. Värm 1 tsk matfett i en stekpanna och fräs färsen.
  3. Blanda ner chilipulver, senap och tomatpuré och häll över blandningen i grytan.
  4. Lägg i buljongtärningar och häll på vatten. Låt koka på svag värme.
  5. Skala under tiden potatisen, skär i bitar och lägg i grytan. Koka i 15–20 minuter.
  6. Skala och skär morötterna i skivor och låt koka med i ca 5 minuter. Blanda ner rejält med persilja och smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept