Fransk potatissallad

Fransk potatissallad
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Fransk potatissallad

11 ingredienser

30 m

Den godaste av potatissallader. Välj en fast potatissort som inte kokar sönder så lätt. Extra läckert blir det med färskpotatis.

1 portion innehåller: 272 kcal/1138 kJ, 10 g fett, 2 gfibrer

Ingredienser

portioner
  • 800 g potatis
  • 1 rödlök
  • 3 msk kapris

vinägrette

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • peppar
  • ev 1 tsk dragon
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 3 msk olja
  • 2 msk vatten

Servering

  • 0,5 dl persilja, finskuren (eller 2 msk färsk timjan)

Gör så här

  1. Skala, eller skrapa om du använder färskpotatis, och koka potatisen.
  2. Blanda ingredienserna till vinägrettsåsen.
  3. Skala och hacka löken fint.
  4. Skiva potatisen medan den är varm. Lägg potatis, lök och kapris i en skål och häll vinägrettsåsen över. Blanda försiktigt.
  5. Täck över potatissalladen och låt den stå kallt tills den ska serveras. Blanda i persilja och/eller timjan.

Matsortera dina lökskal och potatisskal till återvinning och njut av din potatissallad!