Fläskfilé med grönsaksfräs och sweet chili

Fläskfilé med grönsaksfräs och sweet chili
Foto: Joel Wåreus

Sweet chili-sås är bra att ha hemma när man önskar en lite sötstark. Kokt bulgur eller ris passar bra till.

1 portion innehåller: 254 kcal/1064kJ, 13 g fett, 3 g fibrer

20 februari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk fast eller flytande margarin till stekning

Grönsaksfräs

  • 1 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st morötter
  • 1 st röd paprika
  • 0,5 st gul squash
  • 1 msk olja
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 2,5 msk sweet chili-sås
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 1 dl jordnötter eller cashewnötter

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i skivor och stek dem några minuter på båda sidor. Strimla purjolöken. Hacka vitlöken fint.
  2. Skär morötterna i tändsticksstora strimlor. Skär paprikan i strimlor och squashen i bitar.
  3. Värm oljan i en wokpanna eller en rejäl stekpanna, och fräs grönsakerna nätt och jämnt mjuka.
  4. Tillsätt sweet chili-sås, kryddor och sist nötterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept