Kulfi à la Chandorkar

Kulfi à la Chandorkar
Foto: TV4

Kulfi à la Chandorkar

Av: Martin - Örebro

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

Indisk glass med smak av kardemumma och kanel serveras med nyfriterade pannkaksnystan.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 0,5 l standardmjölk
  • 1 msk glykos
  • 1 tsk maizenaredning
  • 0,5 kanelstång
  • 1 krm kardemumma, nymald
  • 1,5 dl kondenserad mjölk sötad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk pistagenötter, hackade
  • 1 tsk vaniljsocker

Friterade pannkaksnystan

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl matolja, till fritering
  • 0,5 dl florsocker

Gör så här

  1. Koka mjölken under omrörning tills den reducerat till hälften, ca 1 timme. Tillsätt glukos, maizena, kanel, kardemumma och kondenserad mjölk. Låt svalna, vispa grädden och vänd ner i smeten tillsammans med nötterna. Kör i glassmaskin och lägg upp i portionsskålar.
  2. Vispa ägg och mjölk. Tillsätt mjöl, salt och vaniljsocker, häll smeten i plastpåse. Hetta upp oljan. Klipp ett mycket litet hål i påsen och spritsa direkt ner i den heta oljan. Fritera i ca 1 minut på varje sida. Lägg upp på galler och pudra med florsocker.