Marshmallows med björnbär och lakrits

Marshmallows med björnbär och lakrits
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Marshmallows med björnbär och lakrits

6 ingredienser

30 m

Fluffiga och rosafärgade marshmallows med smak av björnbär och lakrits. Att göra marshmallows är inte så svårt som man kan tro, se bara till att utrusta dig med en digital termometer och en bra elvisp.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 9 gelatinblad
  • 300 g strösocker
  • 50 g vatten
  • 100 g björnbärspuré
  • 15 g lakritsgranulat

Montering

  • 100 g florsocker

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 15 minuter.
  2. Blanda strösocker, vatten och björnbärspuré i en kastrull. Låt koka till 115 grader.
  3. Lyft upp gelatinbladen och lägg i en bunke. Häll i den varma blandningen och börja vispa med en elvisp.
  4. Häll i lakritsgranulat efter 2-3 minuter. Vispa vidare tills smeten blir vit men fortfarande är varm, ca 6-8 minuter.
  5. Spritsa eller klicka ut smeten på florsocker, låt stelna och sikta sedan florsocker ovanpå.