Laxköttbullar med pepparrotsyoghurt

Laxköttbullar med pepparrotsyoghurt
Foto: Ingvar Eriksson
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk söt senap
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • salt efter smak
  • svartpeppar från kvarn
  • smör till stekning

Pepparrotsyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt 10 %
  • 1 msk färskriven pepparrot
  • salt efter smak
  • svartpeppar från kvarn

Blomkål-, gurk- och dillbulgur

  • 3 dl kokt bulgur
  • 0,5 st huvud blomkål, plockad i små buketter, kokta
  • 0,5 st gurka, skalad, urkärnad och skuren i mindre bitar
  • 1 st citron, finrivet skal och pressad saft
  • 1 kruka dill, plockad
  • olivolja
  • salt efter smak
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Laxbullar
    Mixa laxen snabbt i en mixer.
  2. Blanda laxfärsen med ägg, grädde, senap, gräslök och smaka av med salt och peppar.
  3. Forma till bollar och stek laxköttbullarna i smör på medelhög värme.
  4. Pepparrotsyoghurt
    Blanda yoghurt och pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  5. Bulgur
    Blanda bulgur, blomkål och gurka.
  6. Smaka av med citronskal och -saft, dill, olja, salt och peppar.
  7. Servering
    Servera laxköttbullarna med pepparrotsyoghurten och bulguren.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept