Marinerade biffspett med grillsås

Marinerade biffspett med grillsås
Foto: TV4

Till de här marinerade grillspetten serveras en härlig grillsås och wokade grönsaker. Kokt ris smakar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g utskuren biff
  • Marinad:
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk kinesisk soja

Grillsås:

  • 1 msk tärnad röd paprika
  • 1 tsk ljus fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl chilisås
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 tsk finhackad ingefära
  • 1 tsk kinesisk soja

Till servering:

  • kokt ris
  • wokgrönsaker

Du behöver också:

  • träspett

Gör så här

  1. Marinad: Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och hacka fruktköttet fint. Rör ihop soja och olja, pressa ner vitlöken och rör ner chili, ingefära och lök. Krydda med gurkmeja och sambal oelek. Skär köttet i små bitar och lägg det i marinaden i ca 1 timme. Lägg träspetten i blöt.
  2. Grillsås: Skär paprikan i tärningar och fräs den i smör. Häll paprika, chilisås, buljong och soja i en kastrull och låt det koka upp. Skala och finhacka ingefäran och tillsätt den, pressa i vitlöken och rör ner senapen. Låt såsen koka ihop och sila den. Håll varm till servering.
  3. Trä upp köttbitarna på spett. Woka grönsakerna. Grilla spetten i grillpanna 5-10 minuter. Lägg upp grönsakerna och spetten på varma tallrikar. Servera med riset och grillsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept