Marinerad stekt fiskfilé med grönsaker

Marinerad stekt fiskfilé med grönsaker
Foto: TV4

Marinera fiskfilén innan du steker den så får den extra god smak. Låt fisken ligga i sin marinad medan du förbereder grönsaker och tillbehör. Servera gärna ett fluffigt potatismos till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g vit, fast fiskfilé
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 plommontomater
  • 40 g sockerärter
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Marinad: Pressa ut saften ur citronen och skala och riv ingefäran. Blanda ihop citronsaft och ingefära till en marinad, krydda med svartpeppar. Lägg fiskfilén att marinera ca 30 minuter.
  2. Lägg tomaterna i kokande vatten en kort stund. Dela dem mitt itu och stek eller grilla dem någon minut på var sida. Smält smör i en kastrull, vänd runt sockerärterna i det varma smöret, krydda med salt och peppar.
  3. Torka fiskfiléerna och stek dem 3-4 minuter per sida.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept