Marinerad rådjurssadel med frukt

Marinerad rådjurssadel med frukt
Foto: TV4

Detta är en vacker festrätt med recept från Tjeckien. Det uppskurna köttet ligger lättare kvar på "sadeln" när det skärs i bitar i stället för i skivor som är vanligast. Runt den uppskurna sadeln läggs frukter och valnötter. Servera potatismos och grönsaker till.

25 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 rådjurssadel, ca 1 1/2 kg
  • 1 gul lök
  • 1 msk timjan
  • 8 enbär
  • 1 75 cl-flaska rödvin
  • 4 päron
  • 4 äpplen
  • 8 plommon
  • 3 msk majsolja
  • 100 g valnötskärnor
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och klyfta löken. Lägg den tillsammans med timjan, de krossade enbären och rödvinet i en stor form. Lägg i rådjurssadeln och ställ det kallt i ett dygn för att marinera. Vänd köttet ett par gånger under tiden.
  2. Sätt ugnen på 200°. Ta upp rådjurssadeln ur marinaden och torka av den. Sila marinaden och spara den. Lägg sadeln i en ugnspanna och häll över oljan. Strö över salt och peppar. Stek i mitten av ugnen i ca 45 minuter och ös med marinaden en gång var 15:e minut.
  3. Skala päronen och äpplena. Dela dem i 4 klyftor och kärna ur dem. Lägg frukten och valnötterna runt rådjurssadeln och stek köttet i ytterligare 30 minuter. Låt köttet vila i 5 minuter under folie. Skär köttet från sadeln och skär upp det. Servera med frukten och valnötterna runt om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept