Marinerad böckling med senapssås

Marinerad böckling med senapssås
Foto: TV4

Det här är riktig, gammaldags krogmat. Bli nu inte avskräckt, för både ingredienser och tillagning är enkla. Böcklingen kan bytas ut mot vilken rökt fisk som helst. Servera marinerad böckling som förrätt eller liten supé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora böcklingar
  • 1 röd lök
  • 2 dl tärnade, inlagda rödbetor
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl kapris

Senapssås:

  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk svensk senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 2 dl olja
  • 1 dl finhackad dill
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen. Befria böcklingarna från skinn och ben. Lägg filéerna på uppläggningsfat. Finhacka, var för sig, rödlök, rödbetor och ägg. Låt kaprisen rinna av. Lägg i grupper runt böcklingen.
  2. Senapssås: Hacka dillen. Vispa ihop senap, vinäger, honung och olja. Krydda med salt och peppar. Rör ner dillen.
  3. Häll över en del av såsen över böcklingen. Bjud resten i en skål bredvid. Servera med kokt potatis och knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept