Fikon i Glögg

Fikon i Glögg
Foto: Sara Palmquist

Du behöver

  • 500 g torkade fikon
  • 1 liter vatten
  • 4 dl strösocker
  • 2,5 dl starkvinsglögg (2-3 dl)
  • 4,5 st kardemummakärnor (4-5st)
  • 1 bit torkad ingefära (liten bit)
  • 1 st kanelstång
  • 1,5 st stjärnanis (1-2 st)
  • rivet skal från ½ citron

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom fikonen.
  2. Låt lagen koka ihop i 5-10 min.
  3. Lägg i fikonen och låt koka försigtigt i 8-10 min.
  4. Fikonen ska vara mjuka, men hela.
  5. Låt svalna i lagen.
  6. Servera med lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept