Tandoorikyckling på spett

Tandoorikyckling på spett
Foto: Joel Wåreus

Dessa smakrika kycklingspett går att grilla både på utegrillen och i ugnen. Och de är goda både kalla och varma. Blötlägg alltid grillpinnar av trä innan du använder dem så att de inte blir brända eller brinner upp.

1 portion innehåller: 117 kcal/486 kJ, 2 g fett, 0 g fibrer

5 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • 1,5 msk tandoori kryddpasta
  • 2 msk naturell yoghurt eller matyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • Grillpinnar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär kycklingfiléerna på längden i två till tre bitar per filé.
  2. Blanda kryddpasta och yoghurt och vänd kycklingbitarna i kryddblandningen. Låt gärna ligga någon timme.
  3. Trä upp kycklingen på spetten och grilla dem tills kycklingen är genomstekt, det tar 5–10 minuter beroende på hur stora kycklingbitarna är.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept