Het chilitorsk med Plutos grönsakswok

Het chilitorsk med Plutos grönsakswok
Foto: Joel Wåreus

Torsken serveras med Plutos grönsakswok och ris, kokt potatis eller kanske pasta.

En portion av Plutos grönsakswok innehåller: 153 kcal/642 kJ, 12 g fett, 3 g fibrer
En portion av Het chilitorsk innehåller: 103 kcal/430 kJ, 3 g fett, 0 g fibrer

14 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 400-500 g torskfilé
  • 1 tsk ca, chilipasta, t ex sambal oelek
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar

Plutos grönsakswok

  • 800 g ca grönsaker, t ex röd lök, purjolök, minimajs, champinjoner)
  • 1 msk olja

Sås:

  • 0,5 dl soja
  • 0,5 dl olja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk habanero eller sambal oelek
  • 0,5 msk tomatpuré
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 2 msk (jordnötter)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär filén i bitar och pensla med chilipastan. Smörj en ugnsfast form och lägg fisken i den.
  2. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Tiden beror på hur tjocka fiskbitarna är. Fisken är klar när den »vitnar«. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg alla ingredienser till såsen i en mixer och kör till en sås. Eller uteslut jordnötterna, pressa vitlöken och blanda med de andra ingredienserna i en skål.
  4. Wok: Skär alla grönsakerna i lika stora bitar.
  5. Hetta upp en wokpanna eller en rejäl stekpanna. Häll i lite olja och woka grönsaksbitarna tills de är nätt och jämnt mjuka. Ringla över såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept