Thaisoppa

Thaisoppa
Foto: Joel Wåréus

Det är bara att tacka för alla goda smaker som vi får från det thailändska köket!

1 portion innehåller: 227 kcal/950 kJ, 13 g fett, 4 g fibrer

18 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 burk 400 g, kokosmjölk, lätt
  • 5 dl vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk finhackad färsk ingefära
  • (1 citrongräs)
  • 300 g frysta broccolibuketter
  • 100 g sockerärter
  • 0,5 dl färsk koriander eller bladpersilja

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Koka upp kokosmjölk, vatten, buljong och kryddor.
  2. Banka med knivskaftet på stjälken på citrongräset och lägg i grytan. Låt allt koka i ca 5 minuter.
  3. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka i ca 5 minuter till.
  4. Skär broccolibuketterna i mindre bitar, strimla sockerärterna. Låt koka upp.
  5. Smaka av – vill du ha lite hetare smak är det bara att ta i lite mer sambal oelek.
  6. Servera med finstrimlad koriander eller bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept