Sallad med vitkål

Vitkål är en riktig året runt grönsak som bidrar med mycket C-vitamin. Naturell vitkålssallad är god med vinägrettsås. »Slaka« kålen i hett vatten om du vill ha den lite mjukare och mildare. Räkna med ca 100 g per person.

31 kcal/131 kJ, 0 g fett, 2 g fibrer

28 april 2008
Visa mer

Du behöver

Blanda vitkålen med t ex

  • strimlad paprika, röd, gul eller grön
  • riven morot
  • äpple, tärnat, rivet eller skivat med osthyvel
  • apelsin i tärningar

Gör så här

  1. Strimla vitkålen fint - gärna med osthyvel eller en vass kniv. Matberedare är ett annat bra hjälpmedel.
  2. Slakad vitkål: Lägg den strimlade vitkålen i kokande vatten i en eller några minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept