Marockansk fisk

Marockansk fisk
Foto: Joel Wåreus

En rätt med mycket kryddor och citron som blir smakrik utan att vara stark.

1 portion innehåller: 171 kcal/506 kJ, 12 g fett. 0 g fiber

10 februari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g fiskfilé, t ex fjällad gös
  • 1 st citron eller 2 lime

Chermoula

  • 1 msk olivolja
  • 0,5 st pressad citron
  • 0,5 dl hackad slätbladig persilja
  • 2,5 msk hackad färsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk harissa eller sambal oelek

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till chermoulan.
  2. Skär citron eller lime i tunna skivor och lägg ut dem i en ugnsfast form. Lägg fiskfilén ovanpå.
  3. Skär några snitt i fisken. Fyll med kryddblandningen och gnid in resten över hela fisken.
  4. Låt gärna stå kallt någon halvtimme innan fisken ugnsbakas. Baka fisken i ca 20 minuter i ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept