Solgryta på fläskkött med ananas

Solgryta på fläskkött med ananas
Foto: Joel Wåreus

En lättlagad köttgryta på benfri bog, skinka eller grytbitar av fläsk. Ananas och ingefära ger spännande smak. Köttet behöver inte brynas – det spar både fett och tid och ger dessutom mindre matos.

1 portion innehåller: 201 kcal/840 kJ, 3 g fett, 3 g fibrer.

2 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g benfri bog, skinka eller grytbitar av griskött
  • 2 st gula lökar
  • 0,5 st liten squash
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1 burk ca 200 g, ananas i egen juice
  • 2 dl buljong
  • 2 msk soja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk vinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk färsk fint hackad ingefära
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Skär fläskköttet i ganska breda strimlor och ta samtidigt bort allt synligt fett.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skiva squashen och dela skivorna i fyra bitar.
  3. Strimla paprikorna. Skär ananasen i bitar, spara juicen.
  4. Koka upp buljong, soja och ananasjuice i en gryta. Lägg ner köttet, lite i taget, i den kokande vätskan.
  5. Tillsätt lök, pressad eller finhackad vitlök, vinäger, tomatpuré och kryddor. Låt sjuda under lock i ca 15 minuter.
  6. Lägg ner ananas, squash och paprika i grytan och låt sjuda i ytterligare några minuter.
  7. Red av grytan med potatismjöl utrört i lite vatten. Koka upp grytan och dra bort den från värmen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept