Manti

1 h
10
Manti
Foto: TV4

Kokta degknyten som fylls med köttfärs och serveras med yoghurtsås och paprikasås.

Kes är torkad turkisk yoghurt.

22 september 2015
Visa mer
1 h
10

Du behöver

Pastadeg

  • 1 kg mjöl
  • 3 ägg
  • 1 msk citronjuice
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 3 dl vatten

Fyllning

  • 250 g köttfärs
  • 0,5 silverlök, finhackad
  • 1 kruka persilja, fint skuren
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk solrosolja

Paprikasås

  • 4 msk smör
  • 4 msk kes, pecorino eller parmesan
  • 2 msk valnötter, finhackade
  • 1,5 tsk turkiskt paprikapulver

Yoghurtsås

  • 4 dl turkisk yoghurt, rumstempererad
  • 1 klyfta vitlök, mortlad
  • salt

Gör så här

  1. Pastadeg
    Blanda alla ingredienser i en matberedare. Låt vila en halvtimme eller helst över natten.
  2. Fyllning
    Blanda alla ingredienser till fyllningen.
  3. Paprikasås
    Smält smöret med osten, valnötter och paprikapulver under omrörning, i 1-2 min.
  4. Yoghurtsås
    Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen och häll upp på ett uppläggningsfat.
  5. Fyllda degknyten
    Kavla ut degen så den är 2-3 mm. Skär fyrkanter, ca 3 cm.
  6. Placera en halv tesked köttfärsfyllning på varje fyrkant. Vik samman till små paket.
  7. Koka i saltat vatten, ca 6-7 min. Låt mantin rinna av och fördela dem över yoghurten på uppläggningsfatet och ringla till sist över paprikasåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept