Mangopuré med kokosvisp och olivolja

Mangopuré med kokosvisp och olivolja
Foto: TV4
Tess Medina
Tess Medina

Mangopuré med kokosvisp och olivolja

11 ingredienser

Frisk och fräsch dessert med len mangopuré toppad med en fluffig kräm kokoskräm, en gnutta flingsalt, gräsig olivolja och rostade kokoschips.

Ingredienser

Mangopuré

  • 2 mango
  • 250 g fryst mango
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl madeiravin

Kokosvisp

  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl florsocker, siktat

Topping

  • olivolja (gärna novello)
  • flingsalt
  • kokoschips, rostade

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär den färska mangon i bitar. Koka upp färsk mango tillsammans med den frysta mangon samt socker och vin.
  2. Ta från värmen och mixa till en slät puré. Passera genom en finmaskig sil så att du får en fin kräm. Ställ in i frysen eller i kylen så att den svalnar.
  3. Vispa ihop kokosgrädde, crème fraiche och mascarpone till en fluffig kräm. Sikta i florsocker och vänd runt. Man får känna av så att krämen känns tillräckligt tjock. Ställ in i kylen.
  4. Servera mangokrämen i en skål, spritsa på så mycket kokoskräm som du vill ha, toppa med lite olivolja, flingsalt och rostade kokoschips.

Tips! Bjud gärna desserten med rullrån för extra krisp. Här hittar du Ernst Kirchsteigers recept på rullrån.