Mammas chokladsnittar

Mammas chokladsnittar
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Klassiska småkakor med choklad och pärlsocker.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

24 september 2015
Visa mer
20 m

Du behöver

  • 150 g vetemjöl (2,5 dl)
  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 1,5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 100 g kallt smör, tärnat
  • 1 äggula
  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och flingsalt i en skål, eller i en matberedare. Tärna smöret och tillsätt i mjölblandningen. Nyp ihop (eller kör i matberedaren). Tillsätt äggulan och forma till en stabil deg.
  3. Dela degen i två delar och forma två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till längderna lite lätt med en gaffel och pensla över med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, de ska vara lite kladdiga. Skär kakorna i snittar efter gräddningen. Låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept