Mamma Annas cappuccinocheesecake

Mamma Annas cappuccinocheesecake
Foto: TV4

Cappuccino, den italienska frukostkaffet, inspirerade till den här smakkombintionen. Kakan ska först svalna, innan den behöver kylas ordentligt före servering. Den passar utmärkt att laga dagen innan den ska ätas.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 130 g grahamsskorpor
  • 100 tsk osaltat smör
  • 0,75 dl brun farin
  • 1 tsk malen kanel
  • Fyllning:
  • 600 g Philadelphiaost
  • 4 ägg
  • 1,75 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokt, kallt kaffe
  • 1 dl Kaffelikör

Till servering:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakaopulver

Du behöver också:

  • kakform med löstagbar botten, ca 23 cm diameter

Gör så här

  1. Stöt grahamsskorporna i mortel eller kör dem i mixer till smulor. Smält smöret. Blanda smulorna med brun farin, kanel och smält smör. Tryck ut blandningen i formen.
  2. Värm ugnen till 175°. Vispa philadelphiaosten fluffig. Knäck äggen i en kopp och rör ner dem, ett i taget. Tillsätt socker, vaniljsocker, kaffe och likör. Blanda noga. Häll fyllningen i pajskalet och grädda kakan i 50-60 minuter eller tills den stannat helt, även i mitten.
  3. Ställ kakan på ett galler att svalna ordentligt. Kyl sedan kakan. Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Skär runt kanten på kakan med en vass kniv och lossa sedan formens löstagbara kant. Skär upp kakan i serveringsportioner och sikta över kakao. Servera med vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept