Inlagd sill

Tips på smaksättning

  • Timjan- och citronsill: Repa generöst med timjan och raspa det yttersta skalet av en tvättad citron. Rör ned det i lagen.
  • Löksill: Skiva ny fräsch rödlök och skär sticklök och vänd samman med sillen.


23 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 4 st sillfiléer, urvattnade

Ättikslagen

  • 0,5 dl ättika, 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 st rödlök, i skivor
  • 1 st morot, liten, i skivor
  • 8 st kryddpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • Garnering
  • 1 st rödlök, liten
  • 1 st kryddpepparkorn

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till ättikslagen och låt den kallna.
  2. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen.
  3. Låt stå i kyl i minst ett dygn.
  4. Servera sillen skuren i bitar i lite klar lag.
  5. Garnera med rödlökar i ringar och ett par krossade kryddpepparkorn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept