Skogens köttfärssås

4

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 400 g svamp, helst kantareller eller ostronskivling
  • 0,5 kg älgfärs
  • 2 msk olivolja
  • 8 enbär, krossade
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 dl viltfond eller hönsbuljong
  • 2 dl krossade tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl parmesanost, hyvlad
  • 4 portioner nykokt spaghetti

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och tärna moroten fint, dela svampen om den är stor.
  2. Fräs först svampen i 2 minuter i torr panna innan köttfärsen läggs ned och får bryna i olivolja med kryddorna.
  3. Lägg i grönsakerna och låt det fräsa med 3 minuter innan buljong och tomaterna tillsätts. Låt såsen puttra ihop i 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet. Servera spaghettin med älgfärssåsen och strö över parmesanost.
  6. Extra stekt svamp är alltid gott och ser trevligt ut att toppa den hela med. Även några syltade svampar är gott att servera till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept