Mörk och vit chokladmousse med hallon

3h
4
Mörk och vit chokladmousse
Foto: TV4

Chokladmousse på mörk och vit choklad toppad med färska hallon.

Vintips från Malin
Nugan Estate Botrystis Semillon, art nr 83140, 159 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


14 november 2011
Visa mer
3h
4

Du behöver

Mörk chokladmousse

  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 4 st ägg
  • 2 msk honung

Vit chokladmousse

  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Hallon, till garnering

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner gulorna och honungen i den smälta chokladen.
  2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten.
  3. Smält vit choklad i vattenbad, låt svalna lite, rör ner yoghurten och den vispade grädden.
  4. Tag fram cocktailglas och fyll först med mörk chokladmoussen, sen vit chokladmousse, varva och avsluta med den vita moussen.
  5. Ställ i kylen minst 2 timmar. Servera med färska hallon.
  6. Garnera med hallonbuskblad från trädgården eller citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept