Maj-Lis kakor

Maj-Lis kakor
Foto: TV4

Dessa dubbla kakor med glasyr och valnöt på toppen och kaffe/chokladkräm emellan är en riktig specialitet.

26 januari 2009
Visa mer
30

Du behöver

  • 250 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 5,5 dl vetemjöl
  • smör till plåten

Fyllningen:

  • 60 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 msk kakao
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk snabbkaffepulver

Eventuell garnering:

  • 2 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten
  • ca 30 valnötskärnor

Gör så här

  1. Arbeta snabb ihop smör, socker, äggula och vetemjöl till en deg. Låt den vila svalt i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen tunt och ta ut rundlar, cirka 4 centimeter i diameter. Lägg dem på smorda plåtar och grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.
  3. Blanda ihop fyllningen och fördela på hälften av kakorna och lägg de andra ovanpå. I det här skicket går de utmärkt att frysa.
  4. Om man vill glasera kakorna, blanda florsocker med vatten till en glasyr. Bred över och garnera med en valnötskärna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept