Basilikaparfait med jordgubbsratatouille

Basilikaparfait med jordgubbsratatouille
Foto: TV4

En mumsig efterrätt med basilikaparfait och jordgubbsratatouille.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


2 december 2011
Visa mer

Du behöver

Basilikaparfait

  • 1 kruka basilika eller motsvarande färsk från landet
  • 2,5 dl matlagningsyogurt
  • 6 st äggulor
  • 4 msk flytande honung
  • 1-75 dl socker
  • 2,5 dl vispgrädde

Jordgubbsratatouille

  • 250 g färska eller frysta jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 st basilikablad

Gör så här

  1. Basilikaparfait
    Mixa basilikabladen och tillsätt yoghurten, kör till en slät kräm.
  2. Vispa äggulor, honung och socker i en bunke, gärna i vattenbad så sockret smälter.
  3. Ta upp bunken och vispa kallt och luftigt.
  4. Vispa grädden ordentligt och vänd sedan samman äggskum, basilikakräm och grädde.
  5. Fördela i portionsformar och frys i 2-3 timmar.
  6. Doppa eventuellt formarna i varmt vatten för att de ska släpa vid servering.
  7. Jordgubbsratatouille
    Skär jordgubbarna i tärningar.
  8. Blanda med socker och basilikablad.
  9. Låt dra i kylen i en timme.
  10. Använder man frysta jordgubbar så ska de tina lite och sen mixas med socker och basilikablad.
  11. Servering
    Lägg upp jordgubbsratatouillen i mitten på en tallrik, stjälp upp basilikaparfaiten ovanpå och garnera med basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept