Strawberry Cream Cheese Pie

Jordgubbspaj
Foto: Kjell B Persson

Du behöver

Botten

  • 3 dl digestivekex, smulade
  • 120 g smör, smält
  • 1 dl pekannötter, rostade och hackade
  • 0,5 dl farinsocker

Fyllning

  • 450 g philadelphiaost
  • 2,5 dl florsocker
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • ca 5 dl jordgubbar delade i halvor

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda kexsmulor, smält smör, pekannötter och socker.
  3. Tumma ut i en ugnsfast form och grädda i 12 minuter.
  4. Ta ut den ur ugnen när den är gyllene och låt svalna.
  5. Fyllning
    Blanda philadelphiaost och florsocker tills det är krämigt och fluffigt.
  6. Tillsätt crème fraiche och vaniljsocker och blanda ordentligt.
  7. Låt fyllningen stå i kylskåpet tills pajbotten är sval.
  8. Häll fyllningen över botten, lägg jordgubbar snyggt ovanpå och strö eventuellt över rostade hasselnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept