Mafaldinipasta med basilika och färska plommontomater

Mafaldinipasta med basilika och färska plommontomater
Foto: TV4

Har du egen täppa med tomater och basilika är detta rätten för dig. Den blir naturligtvis lika god med köpta ingredienser. Det enklaste blir ofta det godaste.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g mafaldini-pasta
  • 8 färska, mogna plommontomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • olivolja att fräsa i
  • salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Plocka bladen av basilikan. Skär tomaterna i klyftor. Fräs tomaterna i het olivolja i en stor stekpanna.
  3. Häll ner pasta och basilikablad i stekpannan och blanda väl. Krydda med salt och peppar. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept