Macarons med hallonmousseline

45 m + 4 timmar
30 st
Macarons med hallonmousseline
Foto: TV4
45 m + 4 timmar
30 st

Du behöver

Hallonmousseline

  • 80 g hallon, frysta
  • 0,5 liten citron, bara saften
  • 45 g strösocker (0,5 dl)
  • 1 ägg + 1 äggula
  • 50 g osaltat smör
  • 100 g osaltat smör, rumstempererat

Macarons

  • 70 g äggvita (2,5 st)
  • 30 g strösocker (1/3 dl)
  • 70 g florsocker (1 dl + 1 msk)
  • 90 g mandelmjöl
  • 90 g florsocker (1,5 dl)
  • 4-6 droppar rosa karamellfärg eller en knivspets rosa pulverfärg

Gör så här

  1. Mousseline
    Gör hallonpuré genom att sila hallonen.
  2. Värm hallonpuré och citronsaft i kastrull. Tillsätt strösocker och koka upp.
  3. Blanda i ägg och äggula och sjud till första bubblan, rör hela tiden i botten. Tillsätt 50 g smör och vispa ihop ordentligt. Häll över i en förvaringslåda och plasta mor ytan. Låt stå i kylen 4 timmar eller över natten.
  4. Vispa hallonkrämen med 100 g smör i en vispmaskin. Den kommer skära sig men gå ihop igen när den börjar bli varm. Tips: Man kan smälta 10-15 g av smöret och hälla i för att få upp temperaturen eller värma på sidorna av metallbunken med en gasbrännare.
  5. Macarons
    Sätt ugnen på 150 grader.
  6. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda socker, den lilla mängden florsocker (70 g) och färg. Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter
  7. Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.
  8. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Baka av på 150 grader i 12 minuter.
  9. Spritsa krämen på hälften av macaronsen och lägg på lock. Förvara i kyl i en tättslutande låda, låt stå minst en dag innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept