Lyxig rabarbertårta

Lyxig rabarbertårta
Foto: TV4

God utan extra tillbehör.

20 maj 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 4-5 stjälkar rabarber, finskuren
  • 2 msk ströbröd

Kräm:

  • 75 g smör, smält
  • 1,75 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vetemjöl
  • rivet citronskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° – 175°. Mixa smör och mjöl till en smuldeg. Blanda äggula, vatten, salt och socker och arbeta in till en deg. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
  2. Kavla ut degen och klä en låg springform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet i 200° 5 min.
  3. Ta ut pajen. Sikta ströbröd över bottnen och lägg på rabarbern. Grädda vidare tills rabarbern smält 10 - 15 min.
  4. Vispa ihop ägg och socker till krämen, tillsätt smöret. Vispa sen ner övriga ingredienser.
  5. Ta ut pajen, sänk värmen till 175°. Slå i krämen och grädda tills fyllningen stelnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept