Kantarellpasta med västerbottensost, valnötter och grönkål

Kungsörnen Lyxig kantarellpasta med västerbottensost, valnötter och grönkål
Foto: Köket.se

Kantarellpasta med västerbottensost, valnötter och grönkål

11 ingredienser

20

En krämig pasta med smörstekta kantareller, citron och grönkål. Toppa med crunchiga valnötter och riv på rikligt med västerbottensost. En riktig höstfavorit!

Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Svensk spaghetti

Tips från Kungsörnen!

NYHET! Testa även Kungsörnen Svensk Spaghetti.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Svensk spaghetti
  • 100 g valnötter
  • smör, att steka i
  • 150 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 200 g grönkål
  • 0,5 citron
  • Västerbottensost, efter smak
  • 1 kruka färsk persilja
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av och spara någon deciliter av kokvattnet.
  2. Rosta valnötter i en torr panna. Lägg åt sidan.
  3. Ansa och stek kantareller i smör tills vätskan kokat ur och de fått fin färg.
  4. Under tiden, skala och hacka lök. Låt löken steka med kantarellerna.
  5. Riv grönkålen från sin stam och dela i mindre bitar. Stek någon minut tillsammans med löken och kantarellerna tills den mjuknat. Salta och peppra.
  6. Lyft över pastan i stekpannan. Späd med pastavatten och blanda runt tills det blir en krämig sås och allt gott fördelat sig jämnt. Pressa över citron och riv över rikligt med västerbottensost.
  7. Finhacka persilja och strö över pastan. Toppa med de rostade valnötterna.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Familjens bästa vegetariska pastagratäng NY-2

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla pastarecept

Läs mer